Total Pageviews

Monday, 11 July 2016

Cerita baru

Wah dah lama tak berblogging ni..hehe..hmm selama ni sibuk dengan kehiduapan sebagai pelajar di universiti sambung peringkat ijazah..memang banyak la kenangan pahit dan manis di sana..sekarang alhadulillah baru tamat pengajian..terus-terang memang aku indukan suasana belajar dan kawan-kawan aku..belajar sama-sama,berguraukongsi idea dan pendapat..amemang seronok sangat semua kenangan tu..dan hubungan cinta aku bina semasa belajaar pun ada..haha..macam-macam la al kisahnya..apa-apa pun aku bersyukur dengan apa yang ada dan terjadi..sekurang-kurangnya aku dapat menjadi seseorang yang belajar erti kehidupan..banyak kenangan pahit manis semasa sesi pembelajaran di sana..sekarang masa untuk teruskan kehidupan,cari kerja dan uruskan kewangan dan punyai keluarga sendiri..

Fuhh nampak sikit kan tapi banyak perkara nak kena buat tu..nak cari ekrja 1 hal, nak simpan duit lagi..sekarang memang susah nak cari kerja..aku da cuba banyak tempat..pada aku memang aku xkan memilih ekrja sangat sebab ambil jela untuk pengalaman tapi tu la belum ada rezeki lagi..walaupun tak memilih kerja tapi yang jadi masalah sebenarnya gaji..hmm kerja pun nak kena cari sekurang-kurangnya RM1500 ke atas kalau tidak memang susah la nak "survive" kan..apa-apa pun aku akan teruskan berjuang dalam mencapai misi hidup menjadi orang yang berjaya didunia dan akhirat..usaha tanpa putus asa in shaa Allah akan berjaya.. :)

Tuesday, 25 February 2014

mengerti

mesti sudah lama menanti saat ini, di mana segala warna warni perkataan ingin ku sampaikn padamu menjadi hingga tidak berwarna lagi.. dan apabila ku lihat matamu, aku tahu segalanya seperti kawan2mu, seperti aku mengikuti bayang-bayang mu.. kita sudah terbiasa bersama ke mana saja, bila kau punyai masalah dan bersedih, dan kesunyian kau telah mengasingkan kita.. walaupun aku sedang disakiti oleh hal ku sendiri namun tetap ada untuk menghilangkan kesedihan airmata mu..

seharusnya kau tahu ada seorang lelaki iaitu aku, yang sayangkan kau sepenuh hati dan tak mampu untuk mengungkapkan bahawa aku sayang padamu.. namun aku sentiasa meminjamkan bahu ku demi di mana kamu boleh mencapai diriku..aku lah yang selalu menyokong kamu lebih dari diri sendiri, selalu bersamamu..

untuk buat kamu ketawa dan gembira hanya itu saja yang aku fikirkan, dan bila dan dimana sahaja aku sentiasa memerhatikan kau dan merindukanmu dan memikirkanmu.. sepuluh kali ku gagal ku cuba untuk seratus kali lagi demi hati dan perasaan dikau, ku ingin menyampaikan padamu bahawa ku seakan-akan gila dan memeluk mu untuk sekali nya tapi..

kaulah wanita yang tidak tahu aku didalam keadaan begini, yang tidak tahu semuanya adalah kerana cinta dan tidak tahu itu adalah cinta, untuk pergi dari hidup mu terasa seperti kebodohan melanda dan sedih, dan di saat ini seperti berlinangan air mata ini namun ku gembira.. kerana kau sentiasa di sisi ku.. :)

my love better than before :)

can you look to only one person for the rest of your life?can you care someone you love than yourself? if someone ask me, i will answers that yes i can n you are the one i love my love..but i wont promise you if i knew that i'm going to feel a little waver, and i will not start everthing if i know that the heart can heal itself.. but i'm sure that you are my love, i love better than before, more than yesterday, i have never met someone special and really precious to me that it is you, you are a part of my important life, but what i know, to gain our happiness, i must dealt with a lot of pain.

when comes the day that hard and sad, just believe it will end soon and the only thing that will never endless is our precious love..you should know why it is really precious to us..the sweet memories, the laugh of you, the smile from you, the sweet face of you, make me feel wonderful and energetic, make me feel more happy and peace.. but you should know that i don't ever to do this again, breaking up with cause me a lot of pain, but if so just hope that can meet you once more whenever and forever, because it feels like my overwhelming heart will explode because i think the person in front me isn't really you, i run and embrace you, comfort you, i'm the one that really too worried..but it is all alright because whatever happen always remember our sweet moment, memories, joy and our love..never apart sweetheart :)

Sunday, 21 April 2013

Salahku..

bila kita cuba menyelesaikan satu masalah itu adalah petanda yang kita berusaha untuk dapatkan penyelesaian terbaik..tapi itu untuk masalah kita la kan..tapi untuk masalah orang ni rumit sikit..kadang-kadang orang tak paham apa maksud kita cuba sampaikan..

sedangkan niat kita cuma ingin memudahkan dan meleraikan pergaduhan namun tak siapa paham apa niat sebenar kan..so aku pun sebenarnya tak paham apa tu kebaikan yang cuba disampaikan sedangkan niat hanya untuk menyelesaikan masalah..

kadang-kadang susah jugak bila orang fikir macam tu..tak pela yang penting kita sudah menjalankan tugas kita as kawan untuk menjadi yang terbaik..kadang-kadang aku sedih bila tengok macam tu..n aku paling sedih bila dorang akan salahkan aku..maybe cara aku tidak kena atau aku memang bukan seorang kawan yang baik..

pepun ikhlas dari hati aku meminta maaf pada semua jika ada terkasar bahasa selama ni n kepada kawan-kawan aku yang baca,if aku ada terbuat korang macam ni aku mintak maaf..niat aku cuma membantu menyelesaikan..that's all from me tq.. :)

Sunday, 14 April 2013

tak gentlekah???

tak gentle ke bile ke tak mampu nak mempertahankan lagi hubungan yang da tak bole diteruskan lagi???tak gentle kah kalau hubungan itu dicurangi kerana silap si dia?tak gentle kah bila kite cuba memperbaiki keadaan?tak gentle kah merelakan diri kita dimarahi??

tapi adakah paling tak gentle bila kita biarkan cinta hati kita pergi dari kita??ehmm aku teringat kisah2ku selama ni..aku rasa mang teruk n tak gentle la..haha..sebab aku biarkan pergi cinta hatiku bersama orang lain..aku hanya mampu melihat..adakah silap aku kerana tidak bertegas?adakah silap aku kerana merasakan dia mampu bahagia bersama yang lain??

tapi pernah jugak aku cuba menjadi gentle dengan mempertahankan hubungan dengan menyatakan gadis itu terlalu mencintai aku tak kan tinggalkn aku..tapi sebenarnya dia pergi jua tinggalkn aku bersama lelaki itu kerana katanya tak mampu lupakan lelaki itu..

aku terfikir adakah benar tindakan aku?kerana tak dihargai..aishh pening aku..aku tak buat salah buat pun salah..then aku terasa macam bodoh pulak sebab dengan bangganya aku kata macam 2 kat mamat tu time 2..haha..tapi cm gitu je minah 2 blah..haishh..seriusly mang rasa cam bongok je time 2..haha

da la kena tinggal pastu dimalukan pulak depan orang ramai..haiyooo segan ooo time tu..cmne la aku bole bersabar time 2 pn aku tak tau..aku just senyum time 2 n blah je..time 2 pk just tak pela biarla t dia akan paham apa makna sebenarnya pengorbanan n maruah yg dicalarkan depan ramai orang..huhu

moral kat sini sabar jela pe orang buat dan jangan putus asa dengan apa yang da terjadi..teruskan dengan permulaan baru.. :)

Thursday, 11 April 2013

kadang-kadang

kadang-kadang?haha teringat kisah p ramlee buat teka teki citer nujum pak belalang..haha..ehm kat sini aku cuba nk tanya pendpt korang yang membaca ni..pernah ke korang tiba-tiba rasa down,cam putus asa tiba-tiba or because tak dapat something?

pernah tak something terjadi then korang terus tak da mood n macam da malas nak fokus pada perkara yang sama lagi?pernah tak korang rasa macam lantak la hal ni malas nak settle biar la berlalu n apa nak jadi pun lantak la??haha..aku pun melalui perkara tu n aku pun tak paham sebenarnya..

kadang-kadang kita sedih dengan perkara yang terjadi kadang-kadang kita sedih bila tengok orang yang takda kena mengena ngan kita pun,kadang-kadang kita sedih bila tengok kawan kita tak dengar cakap kita n masih meneruskan something yang tak bagus untuk diri n masa depan dia..

kadang-kadang aku terfikir aku ni seorang kawan yang baik?adekah aku tidak melukai hati seseorang?adekah orang bole terima aku dlam kehidupan dorang?adekah aku pendengar masalah yang baik?adekah aku perlu dalam kehidupan dorang?

kadang-kadang aku terbayang kalau la tiba-tiba aku da takde lagi apa dorang fikir pasal aku..aku terbayang kalau time tu roh aku pegi tengok dorang buat ape macammana perasaan dorang time tu..yang paling aku sedih n tak sanggup perasaan family time tu..aku pun tak dapat bayang kalau da takde family..aku pernah kehilangan dorang buat sementara waktu ketika dulu dan aku merasainya amat perit dan aku berharap ia tak kan terjadi kat aku n tak kan terjadi kat korang..

moral kat sini jangan berangan jauh sangat nanti merapu je lebih..nmpk tak kemerapuan aku disitu?muahaha :p

Kawan

kawan is everything right?tapi pada aku ada gak kawan yang entah pape..kite buat baik salah tegur pun salah..aku pun pening ngan sorang member aku ni..tak tahu la apa masalah dia..marah kat aku pun tak tahu la kan..bila aku tegur buat muka..nak melawak pun susah..rasa cam bodoh bila kena gurau gurau semata-mata nak tengok dia senyum kasi happy balik..

kadang-kadang aku tak paham apa masalah dia..kalau ye pun stress jangan tunjuk n lepaskan kat org lain..selalunya dia tarik muka kat aku la..tak tahu sangat apa salah aku da buat kat dia..laki kot member aku ni tapi tah pape perangai..ahaha..susah kan kita nk menilai orang ni..aku pun tak tahu nak buat apa..bila tanya hati ke hati ada tak puas hati cakap tak da..then buat keja suka senyap n sorang-sorang..bila nak tolong cakap x=tak da hal..bila da jadi masalah tarik muka salahkan orang lain..haishh..frust n geram pulak aku..

tapi sabarlah..moral kat sini jumpa orang cmni buat tak tahu jela..dia tegur bru kite tegur..lau tak sakit je hati kita ni..haha :p